"מחקרים"

אנחנו חשופים באמצעי התקשורת השונים והנפוצים בעולם למבול של מחקרים שמוליכים להשפעה מגמתית. בעד קפה. נגד קפה. בעד אלכוהול נגד אלכוהול. גמילה ממתוק.

אני לא טרחתי לחקור את המחקרים. מי יוזם אותם. מי בוחר את האנשים שיבצעו את המחקרים. כמה מהם מזויפים. כמה מהם מגמתיים באופן בוטה וציני לשרת תאגיד שמתפרנס מהצרכנים שלו. תאגיד שזקוק למתמכרים לפרנסתו.

מה כן, עשיתי? לפעמים עשיתי ניסויים על עצמי בדרך כלל, לבדוק גישה שהפתיעה אותי. אם הופתעתי, פרושו של דבר שכבר הייתה תקועה במוחי ידיעה כאילו בדוקה. אני הבודק. אני המבצע את הניסיון ומגלה את התוצאה האמינה. וכך יודע, וזה קרה המון פעמים, שעבדו עלי ועובדים עלינו או גיליתי משהו ידידותי, בדוק.

סתם דוגמה למשהו שצץ באינטרנט ותפס את תשומת לבי. שצמחים ממש אוהבים אם משקים אותם בשאריות של קפה שחור. וואללה? בימים ההם, לא רק שתיתי קפה שחור, אלא אפשר לומר אכלתי אותו. כי הייתי שותה כמה כוסות של בוץ קפה, כגון, ארבע, חמש, כפיות גדושות עם מעט מים רותחים. וכך היו לי המון שאריות קפה שחור. ובמקום להשליך לכיור לשטיפה, פיזרתי אותם על העציצים סביבי.

במחקר הפרטי שלי התברר לי אחרי כמה זמן, שכנראה גרמתי לאיזה נזק בלתי הפיך לכמה צמחים, שאני לא יודע לכנות בשמם. הם נבלו. אחרים, שרדו איך שהוא אך היו חולים זמן ארוך כאשר הגבעולים הירוקים השחירו  אחרי זמן ממושך, התאוששו. כמו ציפורן הבוהן ברגל שחטפה מכה, ואיזו נקודה קטנה של שטף דם, מתקדמת לאיטה עם צמיחת הציפורן ואחרי חודשים רבים מתחלפת ברקמה חדשה.

מאז, שאריות הקפה הולכות לכיור או למדיח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *